Artiklar

Stålhallar: Priser och offerter

​​​​​​​
Stålhallar har blivit ett allt mer populärt alternativ för både privatpersoner och företag som behöver en robust och flexibel byggnad. De är kostnadseffektiva, snabba att montera och kan anpassas till en mängd olika behov. Men hur mycket kostar en stålhall egentligen?

Faktorer som påverkar priset på en stålhall:

Det finns en rad faktorer som kan påverka priset på en stålhall, bland annat:

Storlek:
Den totala ytan på hallen är den viktigaste faktorn som påverkar priset. Ju större hall, desto mer material och arbete krävs, vilket leder till en högre kostnad.

Konstruktion:
Beroende på hur hallen ska användas kan konstruktionen variera, vilket påverkar priset. Enklare hallar med standardkonstruktion är billigare än mer avancerade hallar med specialanpassad konstruktion.

Tillbehör:
Portar, fönster, ventilationssystem, isolering och andra tillbehör påverkar också priset. Ju fler tillbehör du väljer, desto högre blir kostnaden.

Markarbete:
Kostnaden för markarbete, grundläggning och anslutningar till el och vatten kan variera beroende på plats och förutsättningar. Om du behöver anlita en entreprenör för markarbete kan detta tillkomma som en extra kostnad.

Andra faktorer:
Andra faktorer som kan påverka priset på en stålhall inkluderar leveranstid, garantier och finansieringsalternativ.

​​​​​​​Tips:
 • Få offerter från flera leverantörer: Det bästa sättet att få en exakt prisbild för din stålhall är att begära offerter från flera leverantörer.
 • Var tydlig med dina behov: Var så tydlig som möjligt med dina behov och önskemål när du begär en offert. Detta gör det lättare för leverantören att ge dig en korrekt prisbild.
 • Jämför priser och kvalitet: Jämför inte bara priser utan också kvalitet och leveransvillkor när du väljer leverantör.

Prisindikation för stålhallar:

Det är svårt att ge en exakt prisindikation för en stålhall utan att veta mer om dina specifika behov och önskemål. Men generellt sett kan man säga att priset per kvadratmeter ligger mellan 1 500 - 3 000 kronor.

Exempel:

 • En mindre hall på 100 kvadratmeter kan alltså kosta mellan 150 000 - 300 000 kronor.
 • En större hall på 1 000 kvadratmeter kan kosta mellan 1,5 - 3 miljoner kronor.
Det är dock viktigt att komma ihåg att detta endast är en grov uppskattning. Det exakta priset beror på en rad faktorer, bland annat:
 • Storlek: Den totala ytan på hallen är den viktigaste faktorn som påverkar priset.
 • Konstruktion: Beroende på hur hallen ska användas kan konstruktionen variera, vilket påverkar priset.
 • Tillbehör: Portar, fönster, ventilationssystem och andra tillbehör påverkar också priset.
 • Markarbete: Kostnaden för markarbete, grundläggning och anslutningar till el och vatten kan variera beroende på plats och förutsättningar.
​​​​​​​

För att få en exakt prisbild för din stålhall:

 • Begär offerter från flera leverantörer: Det bästa sättet att få en exakt prisbild för din stålhall är att begära offerter från flera leverantörer.
 • Var tydlig med dina behov: Var så tydlig som möjligt med dina behov och önskemål när du begär en offert. Detta gör det lättare för leverantören att ge dig en korrekt prisbild.
 • Jämför priser och kvalitet: Jämför inte bara priser utan också kvalitet och leveransvillkor när du väljer leverantör.

Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och få en kostnadsfri offert!


Telefon
046-26 10 400
E-post:
info@jacoblindh.se

Vi ser fram emot att samarbeta med dig!
Jacob Lindh AB – din specialist på stålhallar